zondag 26 mei 2013

bloemenwandeling Montefrio - Illora 23 mei 2013

bloemenwandeling Montefrio - Illora  23 mei 2013

bloemenwandeling??  dat is haast onmogelijk einde mei, zal je wellicht denken.  Door de overvloedige regen de laatste maanden is de natuur prachtig.  Je vindt bloemetjes in alle kleuren van de regenboog. Die hebben we trouwens ook al 2 of 3 keer gezien. Zelfs 2 keer een dubbele. (en dat was niet met een glaasje te veel op)  Ik ben nu niet een echte bloemenkenner, maar heb er nu toch verschillende gezien waarvan ik denk : wat voor bloem zou dat kunnen zijn?  Ook de bomen staan er prachtig bij in hun bloesemkleed. 
De bijtjes vinden dit ook een fijne tijd.  Je ziet en hoort ze zoemen van 1 hartje van een bloemetje naar het volgende. 
Eenmaal je wat hoger geklommen bent, heb je uitzichten op groene weiden.  Wie kan zich dat nog voorstellen einde mei?!  Wat niet wil zeggen dat het  niet mooi is. 't Is gewoon verrassend.
Door de vele regenval moeten we nu natuurlijk ook verschillende keren over een watertje springen en in de modder belanden met onze schoenen. Je ziet nu ook op verschillende plaatsen bronnetjes ontspringen die er jaren niet meer geweest zijn.   Ook dit is verrassend!
Dan hebben we tegen het einde van de wandeling nog een heel stuk dennenbos waar we doorlopen.  oh, en dat ruikt zo lekker!!  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten