zondag 26 mei 2013

el Caballo april 2013 sierra nevada

el Caballo april 2013   sierra nevada

deze keer zijn we een uurtje later vertrokken dan gewoonlijk.  we gingen toch een hele dag dus het vertrek iets later, geen probleem.
eerst iets meer dan een uur met de 4x4 over hobbelige smalle wegen tot ons vertrekpunt.
dat konden we niet helemaal bereiken daar er rotsen naar beneden gekomen waren.  niet getreurd, dan maar een uurtje langer om te vertrekken en natuurlijk ook een uurtje langer om terug te komen.   de eerste 3 tot 4 uur altijd klimmen.  dat was voor mij heel zwaar daar ik al verschillende weken niet meer gewandeld had.   maar echt wel de moeite. over ijs en sneeuw met de stijgijzers, over rotsen weer sneeuw, ijs :  en op hoogtes ongelooflijk mooi.   het laatste uur was voor mij echt zwaar : rechtse voet vooruit, linkse voet vooruit.
dankzij ons team en de mentale sterkte heb ik het gehaald.  een kwartiertje rust en terug gerecupereerd.  gelukkig gaat dat snel.   daarna het afdalen was een makkie.  en zo zalig stil als je in de sneeuw wandelt.  zelfs als je tegen mekaar praat, lijkt de sneeuw elk geluid te dempen.    we hebben ook heel veel wind gehad, dus waren we alle vijf zonder twijfel uitgewaaid.   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten